Topplinje
Mylinglogo
Bild

Berättelser om de Utvalda

Bild

Du är en av de Utvalda! Du kan se den magiska verkligheten som är dold för de Drömmande. Du kan se de andra folken som lever bland människorna, såsom rattor, gnomer, alfer och gorgoner. Du har förmågor som ingen Drömmare kan hoppas på. Kanske är du en magiker, såsom en animist, hermetiker, svartkonstnär eller neomantiker. Din och dina vänners berättelser kommer att spinnas av Ljus och Mörker, urkrafter som båda är goda, onda och så väldigt mycket mer.

Legend - Berättelser om de Utvlada är ett rollspel som utspelas i en förtrollad, fantastisk version av vår värld. Det ger dig och din spelgrupp verktygen för att uppleva berättelser om magi, hjältedåd, mysterier, vänskap, kärlek och spänning.

Under konstruktion!!!!!!!!!!!!.

Innehåll

I boken finner du all information som behövs för att kunna sätta igång att spela, däribland:

  • Regler för hur man skapar en karaktär.
  • Regler för skräckupplevelser och strid.
  • En genomgång av spelvärlden, det övernaturliga samt de mäktigaste hemliga organisationerna.
  • Information om hur man använder spelet för olika genrer.
  • En introduktionsberättelse, första delen i kampanjen Nattljus.
  • Stämningstexter med en sammanhängande handling.
  • Karaktärsblad för karaktärer och berättarpersoner.

Förutom regelboken behöver du också papper och penna och minst en vanlig sexsidig tärning för att spela Bortom.

Boken

Själva boken är på 112 sidor. Den är inbunden och kommer i US letter-format med hårdpärm. Inlagan är svartvit och är tryckt på blankt papper.

Regler

Regelmotorn är väldigt enkel med ett tydligt syfte: att stödja berättandet. Alla karaktärer har fyra egenskaper som kombineras med någon av de 18 färdigheterna för att se om man lyckas övervinna en svårighetsgrad. I rollspelet används sexsidiga tärningar och du behöver aldrig slå mer än två samtidigt.

Övrig information

För dig som vill diskutera världen eller regler rekommenderar vi vårt diskussionsforum. Du kan även följa spelets utveckling på skaparens, Robert Jonssons, blogg för Bortom.

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: