Mylinglogo
BildBild

Solkungen var sin tids mest lysande stjärna. Han gjorde Frankrike till en stormakt och spred den franska kulturen ut över världen. Allt hade dock ett pris. Landet var fyllt av orättvisor, enorma kontraster och mängder med rövare. Trots att Frankrikes befolkning var förhållandevis rik och kulturellt högstående var landets ekonomi körd i botten vid kungens död.

Målgrupp

Denna bok lämpar sig alldeles utmärkt för bland andra rollspelare med en förkärlek för historiska spel, historieintresserade, gymnasieelever och alla som undrar hur livet var i Frankrike år 1700.

Innehåll

Boken innehåller en omfattande genomgång av Frankrike år 1700. Här kan du bland annat läsa om följande:

  • Informativ och stämningsskapande beskrivning av Frankrike år 1700.
  • Historik och tidslinje som tar upp åren runt 1700.
  • Kortfattad med omfattande genomgång av landets Geografi.
  • Beskrivning av Paris år 1700. Här tas allt från vardagsliv till byråkrati upp.
  • En genomgång av samhället, inklusive sådant som styrelseskick, ekonomi, befolkning, vetenskap och liknande.
  • En sammanfattning av landets statliga, privata och hemliga organisationer. Läs om allt från armén till munkordnar och organisationer som Rosencreuzarna.
  • En omfattande genomgång av landets kulturliv. Här kan du bland annat läsa om vardagsliv, mod, duellerandet, kampkonster, spel, konst och mycket annat.
  • Ett kapitel om folktro, vidskepelse, sagor och myter.
  • Ett appendix med register och nyproducerade och stämningsfyllda kartor över Frankrike och Paris.
  • Boken är rikt illustrerad för att ge en lite bättre bild av perioden. Bilderna återfinns även i rollspelet En Garde! III.

Boken

Själva boken är tryckt med digitaltryck. Den har mjukpärm och svartvit inlaga. Sidantalet är 92.

Övrig information

Observera att all information i Solkungens rike även återfinns i rollspelet En Garde! III. Informationen är i grunden sammanställd från en rad olika informationssidor på internet.

Bild

Kommentarer

Asynja (2011-12-14 15:44:03)

Versionen som kan köpas digitalt direkt av oss har nu även en källförteckning. Så småningom kommer även tryckta böcker att levereras med källor.

Asynja (2010-11-06 19:20:04)

Tyvärr finns ingen källförteckning med. Bokens innehåll togs direkt från rollspelet och då spelet i sig inte har någon källförteckning blir allt genast svårt. Jag kan dock säga att allt är taget från ett stort antal olika hemsidor och i enstaka fall diskussionsforum. Inga böcker blev skadade under produktionen av denna produkt.

Sedan kanske bör tilläggas boken är relativt lättsam i tonen, och inte någon typisk historisk uppslagsbok. Jag kan dock försäkra alla om att fakta i de flesta fall är kontrollerad mot flera källor och att boken är gjord för att vara så historiskt korrekt som möjligt.

Gst (2010-10-31 13:51:56)

Oj intressant, får jag fråga om det finns en källförteckning och vilka källor ni har använt när ni har skrivit ihop modulen. Kan ses som viktigt när ni säger att den vänder sig till "...historieintresserade, gymnasieelever och alla som undrar hur livet var i Frankrike år 1700."

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: