Mylinglogo

Förbannad

Bild

Förbannad, spelet om att vara ung, utstött och förbannad, är ett enkelt och nybörjarvänligt rollspel av John A Jonsson (som bidragit till Bortom och Leviathan innan). Spelet handlar om unga individer som på ett eller annat sätt har ett stigmata i samhället som hinder. I denna värld lär de sig magi och slår tillbaka emot den värld som sårat dem. Magi existerar, men det är långt från alla som kan använda den.

Spelet följer en mall med mycket frihet. Spelet har ett klimax, slutet på berättelsen. Spelet har en antagonist, en fiende som finns som på ett eller annat sätt hotar spelgruppen. Utöver detta så finns en relationskarta som representerar staden karaktärerna bor i som spelarna kan flytta fritt emellan.

Innehåll

I rollspelet Förbannad finns allt som behövs för att spela en kampanj eller ett enkvällsäventyr. Detta inkluderar:

  • Regler för konflikter och magi.
  • Diskussion kring hur man skapar vardaglig skräck.
  • Exempel på antagonister.
  • En exempelkampanj som är canon med kommande rollspel av John A Jonsson.

Förutom boken behöver du pennor, papper och två sexsidiga tärningar.

Boken

Boken är på 64 sidor i svarttvitt med illustrationer av Petra Blomkvist. Formatet är A5.

Regler

Reglerna är baserade på spelet Leka med elden men innehåller även regler för magi och en unik magisk varelse.

Regelmotorn gör bruk av tre olika värden, vilka beskriver karaktärens naturliga förutsättningar och allmänna kunskaper. För att ge lite mer djup har sedan varje karaktär minst en specialisering, specialkunskaper och särskild fallenhet för olika saker. En specialisering har inget värde, den gör det endast lättare att lyckas med allt som har med den att göra.

Övrig information

Kolla gärna in spelets hemsida www.förbannad.nu för att läsa mer om Förbannad och romanen Satmaran. Kolla även in forumet här på MylingSpels hemsida.

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: