Mylinglogo
BildBild

I varje svensk by eller stad finns det alltid ett hus som ingen riktigt vet vem det tillhör. De vuxna bryr sig sällan om det, men bland barnen frodas ryktena om vad som egentligen döljer sig därinne. Är det hemsökt? Bor det en hemsk mördare där? Är det byggt på en gammal kyrkogård?

Leka med elden är ett komplett rollspel där man tar rollerna av ett par barn som utforskar det gamla husets mysterium. Vad finns därinne egentligen? Samla några vänner och ta reda på det!

Innehåll

I Leka med elden finns allt som behövs för att spela. Detta inkluderar:

  • En berättelse om huset och dess hemlighet. Utforska huset med dina vänner!
  • Ett komplett regelsystem, som är enkelt och lätt att lära sig.
  • Färdiga karaktärer, så att ni snabbt kan sätta igång och spela.

Förutom regelhäftet behöver du även en eller flera medspelare samt minst en vanlig sexsidig tärning för att spela.

Häftet

Häftet är digitaltryckt och finns i två versioner. Båda innehåller 32 sidor och är i A5-format. Den som kan beställas via Lulu är i svartvitt, är tryckt på enkelt papper och har laminerat omslag. Versionen som är tryckt i vår egen maskinpark är i färg och är tryckt på finare papper. Vår egen versionen har dock inte laminerat omslag men innehåller i gengäld extra lösa kopior av speldokument och karaktärsblad.

Regler

Reglerna är mycket enkla och beskrivs på endast tre sidor, allt för att göra det lättare för nybörjare och för dem som inte orkar med komplicerade regler. Reglerna inkluderar information om hur man gör sin egen karaktär, hur konflikter kan lösas och hur man lyckas med olika saker.

Regelmotorn gör bruk av tre olika värden, vilka beskriver karaktärens naturliga förutsättningar och allmänna kunskaper. För att ge lite mer djup har sedan varje karaktär minst en specialisering, specialkunskaper och särskild fallenhet för olika saker. En specialisering har inget värde, den gör det endast lättare att lyckas med allt som har med den att göra.

Övrig information

Leka med elden är en lillasyster till Bortom: Lögnens slöja. Det utspelar sig i samma värld och reglerna är en mycket slimmad version av Bortoms. Även om man inte vill byta till Bortoms något mer detaljerade regelsystem kan det med andra ord löna sig att inhandla Bortom eller tilläggsböcker till spelet bara för världsinformationen och tipsen om rollspelande däri.

För dig som vill diskutera världen eller regler rekommenderar vi vårt diskussionsforum. Du kan även följa spelets utveckling på skaparens, Robert Jonssons, blogg för Bortom. Spelet finns både som gratis nedladdning och som tryckt produkt.

Ladda ned

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: