Mylinglogo

Gratismaterial

Här finns officiellt och inofficiellt gratismaterial till våra produkter: En Garde! III, Pirater! och Bortom. Detta material får användas för privat bruk.

Vi tar med glädje in även fanskapat material. Skickar du in kampanjmaterial, artiklar eller regelförslag till oss, kommer vi också att titta igenom det och lägga upp det här om vi tycker om det.

Bild

En Garde! III

MylingSpels första rollspel är Tina Engströms prisbelönta version av det gamla spelet En Garde!. Observera att materialet även är kompatibelt med Pirater! upp till version 1.6.

Regler och spelledarhjälpmedel


Bild

Regler för folktrovarelser
En artikel med regler för att sätta samman folktrovarelser, monster och annat oknytt. Här presenteras de förmågor och begränsningar som regelboken hänvisar till och som kommer att dyka upp i Furstarnas tid. Bygger på material skrivet av Gunilla Jonsson, Mickael Petersén och Tina Engström.

Äventyr och kampanjmaterial


Bild

Det stulna kyrksilvret
Ett enbladsäventyr i de skånska skogarna. Kan spelas fristående eller användas som sidospår i Barnarov. Publicerades ursprungligen i Fenix. Skrivet av Jörgen Karlsson.

Bild

Egypten - Nilens glömda skatter
En reseskildring i Egypten runt år 1700. Artikeln kan läsas som lektyr, användas som bas för ett äventyr eller nyttjas som informationskälla. Publicerades ursprungligen i Fenix. Skrivet av Jörgen Åkerklint.

Bild

Guld och gröna skogar
Äventyret som arrangerades på GothCon 2012 och dök upp i Fenix kort därefter. Ett äventyr som i grunden handlar om jakten på en enorm mayaskatt. Kan lätt skalas om till nybörjare såväl som erfarna rollpersoner. Det passar perfekt till både Pirater! och En Garde! III. Skrivet av Jörgen Åkerklint.

Bild

Hjärtefrost
Äventyret som dök upp i Fenix nummer 3/07, nu konverterat till En Garde! III. En mordhistoria i ett kallt Stockholm. Äventyret är tänkt att utspelas år 1712. Skrivet av Mattias "Mr Tias" Ahlqvist.

Bild

I hans majestäts hemliga tjänst
Introduktionsäventyret till första och andra utgåvan av En Garde!. Det har konverterats till tredje versionens regler och finns här nu för gratis nedladdning. Ett helt nytt introduktionsäventyr har skrivits till En Garde! III, vilket återfinns i regelboken istället för detta. Skrivet av Gunilla Jonsson och Mickael Petersén.

Bild

Janelle Robert - Piraternas drottning
En artikel om spelledarpersonen Janelle Robert med skepp och besättning. Publicerades ursprungligen i Fenix. Skrivet av Tina Engström.

Bild

Madame de Brasillachs hemlighet
Ett äventyr skrivet av Jörgen Karlsson. Äventyret är tänkt att utspelas i Paris år 1700. Se vad hat och avund kan driva två människor till. Skrivet av Jörgen "Klaatu" Karlsson.

Bild

En hertiginnas liv och lustar, färdiga rollpersoner
De sex konventsrollpersoner som skapades till En hertiginnas liv och lustar här som PDF. De kan skrivas ut och skäras till eller kopieras för hand till andra rollformulär om spelarna inte vill göra rollpersoner från grunden för att spela äventyret. När spelarna ska välja en av de färdiga sammanfattar förslagsvis spelledaren bara ungefär vilka rollpersonerna är, hur de ser ut och vad de har för personlighet och rykbarhet, så får spelarna välja utefter det.

Bild

Kensington Palace, kartor till En hertiginnas liv och lustar
PDF med kartorna till En hertiginnas liv och lustar. Detta inkluderar inga beskrivningar eller platsnummer, men kan komma väl till pass att visa spelarna eller för användning till egna äventyr som utspelas i palatset.

Bild

Pariskarta
En större variant av Pariskartan som medföljer regelboken. Kartan visar Paris runt år 1700. Observera att denna karta är copyright MylingSpel och Tina Engström. Den får dock användas och skrivas ut för privat bruk. Ett tips är att zooma in och skriva ut de områden som behövs för tillfället. Konstruerad av Tina Engström.

Övrigt


Bild

Utdrag ur regelbok
En tjuvtitt på vissa regler och texter. Inkluderar även bokens innehållsförteckning, en stämningstext samt omslag.

Bild

Bruntonat Rollformulär
Rollformulär i färg till En Garde! III.

Bild

Svartvitt rollformulär
Rollformulär anpassat för utskrift med låg bläck- eller toneråtgång.

Bild

Skrivbordsunderlägg - En Garde! III omslag
Ett paket med skrivbordsunderlägg för olika upplösningar. Motivet är regelbokens omslag.

Bild

Skrivbordsunderlägg - Sago- och skräcktema
Ett paket med skrivbordsunderlägg för olika upplösningar. Motivet är två omarbetade versioner av spelledarskärmen som Tina Engström målade åt Sverok 2010.

Bild

Erratablad för förhandsutgåva
En fyrasidig artikel som tar upp alla regeluppdateringar som har gjorts från förhandsutgåvan till den slutgiltiga utgåvan av En Garde! III. Kort information om övriga ändringar tas också upp. Artikelns fokus ligger dock på just reglerna, främst för att förhandsutgåvorna ska kunna användas som fullgoda regelböcker.

Bild

Pirater!

Pirater! är Tina Engströms senaste rollspel, ett matinéspel med fokus på pirater, action och mystik. Material till En Garde! III kan i de flesta fall användas rakt av till spelet. Ta gärna hem Pirater! och ett äventyr till En Garde! III, exempelvis Guld och gröna skogar, och testspela.

Regelbok


Bild

Pirater!
En digital gratisversion av regelboken. Denna är exakt samma som den tryckta. Som en bonus är alla sidreferenser i filen fungerande länkar, vilket bör underlätta navigering. Spelet får laddas ned och användas för privat bruk.

Övrigt


Bild

Bruntonat rollformulär
Rollformulär i färg till Pirater!.

Bild

Svartvitt rollformulär
Rollformulär anpassat för utskrift med låg bläck- eller toneråtgång.

Bild

Bruntonat skeppsformulär
Skeppsformulär i färg till Pirater!. Används för att hålla koll på roll- och spelledarpersoners skepp. Innehåller fält för all nödvändig information plus rutor för markering av manövrer och positioner. Använd lämpligen spelmarker eller liknande till det senare.

Bild

Svartvitt skeppsformulär
Skeppsformulär anpassat för utskrift med låg bläck- eller toneråtgång. Används för att hålla koll på roll- och spelledarpersoners skepp. Innehåller fält för all nödvändig information plus rutor för markering av manövrer och positioner. Använd lämpligen spelmarker eller liknande till det senare.

Bild

Skrivbordsunderlägg - Pirater! omslag
Ett skrivbordsunderlägg för upplösning 1920x1080. Motivet är regelbokens omslag.

Bild

Bortom: Lögnens slöja

Bortom: Lögnens slöja är Robert Jonssons prisbelönta skräckrollspel, och dessutom det andra tryckta rollspelet som stöds av MylingSpel. Här hittar du en stor mängd färdigt gratismaterial. Det är bara att välja och vraka.

Regelbok


Bild

Bortom: Lögnens slöja LITE
En gratis något begränsad version av regelboken. Jämfört med den fysiska boken fattas stämningstexter, berättelse, register och vissa bilder. Spelet får laddas ned och användas för privat bruk. Den fulla versionen är ungefär dubbelt så lång.

Regler och spelledarhjälpmedel


Bild

En zoologisk avhandling
En artikel som behandlar djur samt hur de skapas och hanteras rent regelmässigt i Bortom.

Berättelser och kampanjmaterial


Bild

Den femte kolonnen
Berättelsen som arrangerades på GothCon 2008. Berättelsen är i grunden anpassad för fyra spelare.

Bild

Den fjärde kolonnen
Berättelsen som arrangerades på Stockholms Spelkonvent 2008. Berättelsen är i grunden anpassad för fyra spelare.

Bild

Den namnlösa gudinnans kult
En artikel om den namnlösa gudinnan och dem som dyrkar henne. Ett förslag på berättelse som bygger på informationen finns med.

Bild

Hjälp för barnlösa par
En artikel presenterad i Fenix. Artikeln tar upp ett händelseförlopp samt olika berättelsefrön som kan kopplas till det.

Bild

Julefrid
En trevlig liten julberättelse tänkt att ge en riktigt bra julstämning. Berättelsen är i grunden anpassad för fyra spelare.

Bild

Kräftfeber
Berättelsen som arrangerades på LinCon 2008. Berättelsen är i grunden anpassad för tre spelare.

Bild

Magruder-konspirationen
Den artikel som presenterades i Fenix 1/08. Magruder-konspirationen är ett så kallat berättelsefrö, en grund att bygga något eget på.

Bild

Som man sår ...
Vad händer om man får möjlighet att leva sitt liv igen? Berättelsen arrangerades på GothCon XXVIII (2004) för första gången. Det blev 2010 utvalt av Stockholms Spelkonvent som en "konventsklassiker" och arrangerades där igen. Lämplig för fem till sex spelare.

Bild

Tårarnas bägare
Berättelsen som arrangerades på CalCon 2008. Berättelsen är i grunden anpassad för fyra spelare.

Tillbehör till tryckta produkter


Bild

Speldokument till Anakronismer
Alla speldokument och karaktärer till Anakronismer. Får skrivas ut för privat bruk och användas när Anakronismer spelas. Allt är namngivet som i boken. Är du inte spelledare/berättare bör du ej heller ta hem denna fil.

Bild

Speldokument till Kolonnerna
Alla speldokument och statister i Kolonnerna. Får skrivas ut för privat bruk och användas när Kolonnerna spelas. Dokument och statister är namngivna som i boken. Är du inte spelledare/berättare bör du ej heller ta hem denna fil.


Övrigt


Bild

Berättarblad
Berättarblad till Bortom. Versionen i regelboken anpassad för utskrift.

Bild

Epilogue
En kort seriestrip tecknad och skapad av Arvid Kongstad. Den är både mörk och sorglig på ett sätt som passar in på den vardagskänsla som är tänkt att vara ett vanligt inslag i Bortom. Epilogue kan laddas ned som en bild.

Bild

Karaktärsblad
Karaktärsblad till Bortom. Versionen i regelboken anpassad för utskrift.

Bild

Karaktärsblad - Visioner och fantasier
Det extra karaktärsbladet som följer med Bortom: Visioner och fantasier. Denna version är anpassad för utskrift.

Bild

Loves Intolerable Pain
En serie i två delar av Daniel Thollin. För feedback och andra spörsmål kan författaren, Daniel, nås via e-post på terrortub@gmail.com. Många har undrat vilka inspirationskällor som funnits till Bortom och även hur stämningen i spelet är tänkt att läggas upp. Denna serie skildrar stämningen i Bortom väl. Delarna laddas ned var för sig: Loves Intolerable Pain Del 1 samt Loves Intolerable Pain Del 2

Bild

Skrivbordsunderlägg
Här finner du ett flertal olika skrivbordsunderlägg i olika storlekar. Solögat i bilderna är tecknat av Christoffer Saar. Skrivbordsunderläggen ligger arkiverade i zip-filer. Ladda ner den fil som passar din skärmupplösning: Upplösning 1024x768, Upplösning 1280x1024, Upplösning 1600x1200

Inofficiellt material


Bild

Berättarskärm
En berättarskräm konstruerad av William "Mordnilap" Rosén. Instruktioner och och information om hopsättning kan läsas i instruktionsfilen.

Bild

Leka med elden

Robert Jonssons lilla nybörjarspel finns nu även för gratis nedladdning. Spelet i sig är ett mycket enkelt skräckspel som utspelas i samma värld som Bortom.

Regelbok


Bild

Leka med elden
Regelboken till rollspelet. Ladda ned och sprid vidare den som vill. Märk väl att det dock är förbjudet att sälja spelet eller tjäna pengar på det utan Robert Jonssons och MylingSpels tillåtelse. Den som vill kan köpa spelet i tryckt format via vår hemsida eller från någon av våra återförsäljare.

Bild

Skuggornas mästare

Jubileumsutgåvan av Skuggornas mästare, ett agentspel med övernaturliga inslag och glimten i ögat.

Regler och spelledarhjälpmedel


Bild

Skuggornas väsen LITE
En nedbantad version av Skuggornas väsen främst till för att ge ägare av regelboken möjligheten att snabbt komma igång med äventyr innehållande väsen och varelser. Denna version är gratis att ta hem och använda för att det egentligen var meningen att den skulle ha varit del av regelboken. På grund av en kombination av platsbrist och översvallande kreativitet kapades dock väsendelen bort och blev en egen bok. Tycker du om den här gratisversionen, köp gärna den fysiska boken eller den fulla PDF:en.

Övrigt


Bild

Personakt
Rollformulär till Skuggornas mästare. Versionen i regelboken här för nedladdning och utskrift.

Bild

Personakt - lågtoner
Rollformulär till Skuggornas mästare. Detta är en version speciellt framtagen för att använda så lite bläck eller toner som möjligt.

Bild

Referenskort
De två referensbladen som följer med Skuggornas mästare i form av två laminerade pappkort. Här för den som vill skriva ut extra eller ha tillgänglig på sin pad.

Bild

Spelledarformulär
Spelladarformulär till Skuggornas mästare. Spelledaren behöver ofta hålla reda på vissa av rollpersonernas värden, svagheter, kontakter och dylikt för att göra jobbet enklare för sig. Detta är lösningen. Formuläret Kan användas enkel- eller dubbelsidigt och har plats för två rollpersoner per sida.

Bild

Spelledarformulär - lågtoner
Spelladarformulär till Skuggornas mästare. Spelledaren behöver ofta hålla reda på vissa av rollpersonernas värden, svagheter, kontakter och dylikt för att göra jobbet enklare för sig. Detta är lösningen. Formuläret Kan användas enkel- eller dubbelsidigt och har plats för två rollpersoner per sida. Detta är en version speciellt framtagen för att använda så lite bläck eller toner som möjligt.

Bild

Rollpersoner till äventyret När allt är som det inte är, samt speldokument med deras minnen
Rollformulären delas ut i delar. Sidor utan baksida är tänkta att delas ut för sig. Varje sex sidor är en rollperson. Minnena skrivs lämpligen ut och delas i två blad, ett minne per blad.
Filerna laddas ned var för sig: Rollpersoner samt Minnen

Bild

Portal

Olof Lindqvists actionskräckspel i modern tid. Stil och regelsystem är gammaldags, och fungerar alldeles utmärkt för nybörjare.


Bild

Karaktärsblad
Karaktärsblad till Portal. Versionen i regelboken här för nedladdning och utskrift.

Bild

Leviathan

Leviathan är ett SF-rollspel i en nära framtid av Robert Jonsson. Människan har flytt ned i havets djup från överlägsna fiender och gör nu sitt bästa för att överleva därnere.

Regler och spelledarhjälpmedel


Bild

Leviathan: Original Soundtrack
ZIP-filen innehåller ett soundtrack med 11 specialskrivna låtar till Leviathan och dess introduktionskampanj Tau 223 av Abstract Assassinator. Perfekt som stämningshöjare vid spelbordet.

Äventyr och kampanjmaterial


Bild

Kaminskistationen Akt 1: Fångar i djupet
Fångar i djupet är en berättelse som ursprungligen skrevs till GothCon XL, nu för gratis nedladdning.

Övrigt


Bild

Karaktärsblad, version 1
Mer grundläggande version av karaktärsbladet med all viktig information. Baserad på versionen i regelboken, men anpassad till A4.

Bild

Karaktärsblad, version 2
Mer omfattande karaktärsblad med plats för mer information.

Bild

Basformulär
Basformuläret från regelboken här anpassat för utskrift i A4-format.

Bild

Statistblad
Formulär för edtecknande av statister, två per sida. Anpassat för utskrift på A4-papper.

Bild

Legend - Berättelser om de Utvalda

Legend - Berättelser om de Utvalda är ett urban fantasy-rollspel av David Jenssen Bergkvist och Terje Nordin. Legend - Berättelser om de Utvalda är ett spel som utspelas i en förtrollad, fantastisk version av vår värld där berättelser spinns av Ljus och Mörker, urkrafter som båda är goda, onda och så väldigt mycket mer.


Bild

Legend rollformulär
Rollformulär till Legend - Berättelser om de Utvalda. Versionen i regelboken här för nedladdning och utskrift.

Bild

Kommentarer

Asynja (2014-11-23 13:35:59)

Tack! Och smaken är alltid delad. Jag tycker själv att systemet i originalversionen är extremt krångligt och långsamt, medan det nya systemet flyter på mycket snabbare. Vi har även upptäckt att det är en vanesak med systemet, och nybörjare har ofta enklare att förstå och ta till sig det än många erfarna rävar. Det hjälper därmed att försöka ignorera hur de flesta äldre system fungerar och istället betrakta reglerna som ett datorspel med action points (typ XCOM).

Guest (2014-11-15 00:56:29)

Mycket snygga och välgjorda produkter. Jag tycker om Skuggornas Mästare och det gedigna arbetet men tycker att spelsystemet är onödigt tillkrånglat och lite svårt att ta till sig. Det enkla, effektiva systemet i originalversionen av spelet dög mer än väl men det var ett ganska fult spel med taffliga illustrationer. Dessutom alldeles för tunt.

Jag ser fram mot de kommande produkterna till spelet och kommer givetvis att stödja er i fortsättningen också.

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: