Mylinglogo
Bild

Bästa nya rollspel 2007 enligt Fenix läsare

Bild

Bortom: Lögnens slöja gavs ut av Mindless Gaming 2007 och blev, enligt Fenix läsare, det bästa nya rollspelet samma år. Du tar rollen som någon som tvingas in i oförklarliga händelser. Kanske är du till och med medlem av någon av de mäktigare dolda organisationerna eller är en av dem som försöker skaffa sig makt eller kunskap med hjälp av övernaturliga medel?

Fokus ligger på mystik och skräck med karaktären i centrum. Världen är en enda stor gråzon. På ytan ser den ut som vi alla får lära oss i skolan, men i skuggorna lurar ondskefulla demoniska varelser och de människor som försöker utnyttja dem. Organisationer som Faith och Orden bekämpar dessa krafter med samma frenesi som de bekämpar varandra. Ingen som har sett vad som döljer sig under ytan går säker.

Hur hanterar du det övernaturliga när du ställs inför det?

Innehåll

I Bortom: Lögnens slöja finner du all information som behövs för att kunna sätta igång att spela, däribland:

  • Regler för hur man skapar en karaktär.
  • Regler för skräckupplevelser och strid.
  • En genomgång av spelvärlden, det övernaturliga samt de mäktigaste hemliga organisationerna.
  • Information om hur man använder spelet för olika genrer.
  • En introduktionsberättelse, första delen i kampanjen Nattljus.
  • Stämningstexter med en sammanhängande handling.
  • Karaktärsblad för karaktärer och berättarpersoner.

Förutom regelboken behöver du också papper och penna och minst en vanlig sexsidig tärning för att spela Bortom.

Boken

Själva boken är på 112 sidor. Den är inbunden och kommer i US letter-format med hårdpärm. Inlagan är svartvit och är tryckt på blankt papper.

Regler

Regelmotorn är väldigt enkel med ett tydligt syfte: att stödja berättandet. Alla karaktärer har fyra egenskaper som kombineras med någon av de 18 färdigheterna för att se om man lyckas övervinna en svårighetsgrad. I rollspelet används sexsidiga tärningar och du behöver aldrig slå mer än två samtidigt.

Övrig information

För dig som vill diskutera världen eller regler rekommenderar vi vårt diskussionsforum. Du kan även följa spelets utveckling på skaparens, Robert Jonssons, blogg för Bortom.

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: