Mylinglogo

Anakronismer

Bild

En berättelse till Bortom.

Anakronismer är en berättelse om främlingskap: att stå utanför den gemenskap som finns i ett samhälle och att inte riktigt känna sig hemma. Berättelsen utspelar sig i den engelska staden Rustoncrowe där karaktärerna får bekanta sig med både staden nutid och förflutna. Karaktärerna kommer få känna sig allt mer som främlingar i sin egen hemstad ju längre berättelsen förflyter. Kommer de kunna skaka av sig den känslan och finna ro?

Innehåll

Boken kommer att innehålla följande:

  • En komplett berättelse med flertalet speldokument.
  • Beskrivning av samhället Rustoncrowe och dess invånare för år 1922 och 2011.
  • Berättelsefrön som kan användas till att förlänga berättelsen eller skapa egna berättelser kring.
  • Råd och tips för att gestalta karaktärer på 1920-talet.
  • Färdiga karaktärer som går att användas till berättelsen om man inte vill göra egna.

För att använda denna bok behöver du Bortom: Lögnens slöja.

Boken

Själva boken är tryckt i formatet crown quarto (något mindre än A4) med mjukpärm. Inlagan är svartvit och ligger på 94 sidor. Hela boken är digitaltryckt.

Övrig information

Anakronismer var ursprungligen en konventsberättelse som arrangerades på GothCon XXXV. Alexander Hallberg, en av arrangörerna av konventet, rekommenderade folk att spela Anakronismer i podcasten Märklighetstroget, veckorna innan konventet gick av stapeln.

Berättelsen har expanderats rejält sedan konventsberättelsen, framför allt med en längre introduktion som presenterar viktiga element i Anakronismer.

Ursprungligen var Anakronismer tänkt att utspela sig under 1600-talet, 1800-talet och 2000-talet där berättelsen centrerades kring Jason och Amy, som i den slutliga berättelsen är betydligt mindre centrala. Aktörerna skulle också få ha bytt karaktärer varje gång det blev en ny tidsperiod.

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: