Mylinglogo
Bild

Berättelser om de Utvalda

Bild

Du är en av de Utvalda! Du kan se den magiska verkligheten som är dold för de Drömmande. Du kan se de andra folken som lever bland människorna, såsom rattor, gnomer, alfer och gorgoner. Du har förmågor som ingen Drömmare kan hoppas på. Kanske är du en magiker, såsom en animist, hermetiker, svartkonstnär eller neomantiker. Upptäck det fantastiska som döljs i vardagen och de många världar som existerar bortom vår egen. Din och dina vänners berättelser kommer att spinnas av Ljus och Mörker, urkrafter som båda är goda, onda och så väldigt mycket mer.

Legend - Berättelser om de Utvalda är ett komplett rollspel som utspelas i en förtrollad, fantastisk version av vår värld. Det ger dig och din spelgrupp verktygen för att uppleva berättelser om magi, hjältedåd, mysterier, vänskap, kärlek och spänning. Här finns allt du behöver för såväl enskilda Berättelser som episka kampanjer.

Innehåll

I boken finner du all information som behövs för att sätta igång att spela, däribland:

  • Instruktioner för att göra rollpersoner med många Egenskaper och Talanger för att göra din karaktär unik och intressant samt ett system med gruppmallar och grupproller för att era rollpersoner ska passa väl ihop med varandra.
  • Ett enkelt, mångsidigt och berättelsefokuserat regelsystem baserat på Händelsekort.
  • Ett utförligt magisystem med många olika magiska stilar, trollkonster, tabun och familiarer.
  • Tips och råd till både spelare och spelledare om att spela rollspel, gestalta karaktärer, improvisera och skapa spännande berättelser.
  • Omfattande världsbeskrivning som inkluderar ett stort antal organisationer, varelser, mystiska platser, många spelledarpersoner samt en grundlig beskrivning av kampanjmiljön Gamla Haga.
  • Mer än 60 stycken berättelsefrön samt den fullständiga berättelsen Draken och spiran.
  • Rollformulär.

Förutom regelboken behöver du också papper och penna och gärna utskrivna Händelsekort.

Bild

Boken

Själva boken är 312 sidor, inbunden med hårda pärmar. Inlagan är både svartvit och i fyrfärg, tryckt på matt papper.

Regler

Spelets regelsystem baseras på spelledarens bedömning av vilka händelser och handlingar som är rimliga och dramatiskt intressanta. Händelsekorten för in ett slumpmoment med många olika slags utfall som tolkas med utgångspunkt i rollpersonernas olika Egenskaper och Talanger.

Sägen

Bild

Legend - Berättelser om de Utvalda föregicks av Sägen från 2011. Utgivare är Västerås stift och spelet skapades som ett konfirmationsspel. Sägen använder ett regelsystem som liknar Legends, vilket gör att de tre berättelser som inkluderas i Sägen är fullt kompatibla med Legend - Berättelser om de Utvalda, och rekommenderas därmed som ett supplement för den som vill ha mer spelmaterial. Dessa tre berättelser är Det mörka hjärtat, Krig och kärlek samt Nyckeln till lycka.

Övrig information

Under åren vi arbetat med spelet har Legend - Berättelser om de Utvalda även hunnit användas som spelvärld för en lajvkampanj.

Du kan följa spelets utveckling på spelets Facebooksida, Legend - Berättelser om de Utvalda.

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: