Mylinglogo
Bild

Vill du rollspela i en värld med samma känsla som i Star Wars? Då kan Starchallenge mycket väl vara något för dig! I Starchallenge hotas universums existens. Scifi, fantasy, postapokalyps och mörka krafter möts i ett actionpackat rollspel som ställer spännande krav på spelarna, där ingen sida är svart eller vit.

Introduktion

Bild

Galaxen står inför sitt slutgiltiga öde. De två världarna som en gång levde sida vid sida splittrades för länge sedan då Kaos försökte förinta universum. Den gången stoppades den själlösa kraften av De äldste men Kaos lämnade kvar ett fåtal bortglömda krigare i en avlägsen del av galaxen. Där reproducerade de sig själva och har nu blivit så starka att de åter har öppnat portarna för Kaos in i galaxen. De äldste måste åter slåss mot de mörka makterna med magi och bortglömda krafter men mot dem står deras forna bröder och systrar som nu har bildat en egen provins tillsammans med en annan ras.

De har funnit teknologin på avlägsna platser och känner sig hotade av De äldstes försök att integrera världarna igen inför Kaos. Krig blossar upp och kriget föder ondska och ondska föder Kaos. De äldste står inför en omöjlig uppgift.

Där tar du dina första andetag. Välj sida och övertygelse. Vem vill du tjäna? Någon annan, något eller dig själv? Galaxen med alla dess avkrokar, magiska platser, framtida teknokrat världar, mörker och ljus väntar på dig i ditt livs största äventyr: Starchallenge.

Innehåll

Boken innehåller följande:

  • Starchallenge, ett rymdoperarollspel i klassisk stil.
  • Spelvärlden galaxen Solhem. Traditionell fantasy möter postapokalyps och rymdopera. Rymdopera är en lättare form av scifi, där realism och vetenskap får stå tillbaka till förmån för action och äventyr. I de utvecklade världarna finns snabba rymdskepp, svävare, automatvapen, kanoner, supermetropoler och högteknologi. Andra riken är utbrända och där hittar man mörka världar med mutanter, hopplockad teknologi, märkliga fynd, stora organisationer som styr solsystem och en tro hos civilbefolkningen på en bättre värld. Och från fjärran tid men idag ytterst levande, står de äldsta världarna med sina djupa hemlighetsfulla skogar, berg, grottor, tempel, gravkummel, odöda, skepp som seglar i rymden längs solleder, stjärnriddare, överstepräster, nationalism och hämndbegär mot krigiska teknokratvärldar. Äventyren i Solhem bygger på intressekonflikter som direkt eller indirekt bygger på Kaos. Världarna hålls samman av ett invecklat politiskt spel om riken, evigheten och Kaos där missförstånd, makt, hämnd och insikter blandas om vartannat.
  • Ett regelsystem som är speciellt utvecklat för spelet. Det är gjort för att uppmuntra till kreativitet och drama. Detaljism och simulering är nedtonad till förmån för ett snabbt spel. Man räknar till exempel aldrig ammunition i en strid. Istället kan den ta slut när som helst.
  • Regler som sätter berättandet i fokus. Spelreglerna ger olika personer kontroll över vem som berättar vad i historien. Spelsystemet består av enkla regler som inte stoppar upp berättandet.
  • Ett snabbt konfliktsystem med valfri dödlighet. Alla konflikter och handlingar som en spelare tar sig för går snabbt och vissa moment kräver att spelarna verkligen är på alerten. Döden är ständigt närvarande för men spelarna har alltid en möjlighet att undvika den. Det är dock något som inte alltid är att föredra.
  • Regler för rymdstrid och fordon.
  • Ett spännande introduktionsäventyr.
  • Allt annat som behövs för att spela. Starchallenge är helt komplett och innehåller allt som man kan tänkas behöva under en kampanj.

Allt som behövs för att spela Starchallenge är minst tio vanliga sexsidiga tärningar, en vanlig kortlek, några medspelare, papper, penna samt antingen en 20-sidig tärning eller ett stoppur.

Boken

Regelboken kommer att tryckas i US letter-format. Crowdfundingen avgör om den blir i färg eller svartvitt samt om den får kartonnageomslag eller kommer i form av ett album med limbindning.

Regler

Bild

Kort sagt slår man ett antal tärningar och räknar de lyckade tärningarna. En lyckad tärning är en tärning som visar 4, 5 eller 6. Ju fler lyckade tärningar desto bättre.

Rollpersonsskapandet

Då du bestämt hur din rollperson ska vara kommer den ta väldigt kort tid att skapa. Systemet är enkelt och tillåtande. Det roliga ? att komma på vem hon är, vad hon vill, vad hon styrs av med mera är helt upp till dig. Starchallenge fokuserar på att ge dig så mycket inspiration som möjligt i ditt skapande så istället för cirka 40 sidor med regler för rollpersonsskapande (rollpersonsskapandet kan sammanfattas på en sida) så får du 40 sidor med inspiration till din rollperson med möjlighet att klippa och klistra personligheter. Du får dessutom förslag på egenskaper till din person som används vid skapandet.

Utmaningar

Det finns två tillfällen då ni använder reglerna. Då rollpersonen ska utföra en handling eller då rollpersonen hamnar i en konflikt. I en utmaning konfronteras man med en uppgift som att klättra, hoppa långt, dyrka, förstå något med mera. Spelaren bestämmer två egenskaper som ska användas i handlingen. Utifrån dessa får hon ett antal tärningar som fördelas enligt egen önskan på ett slag mot svårighet och ett slag på hur väl man lyckas. I utmaningar misslyckas man nästan aldrig. Däremot kan det gå väldigt illa om man lyckas dåligt.

Konflikter

Då rollpersonen har en motpart med en annan vilja än rollpersonen och denna motpart på något sätt går emot rollpersonen så har vi en konflikt. Även här väljer man två egenskaper men istället för att slå tärningarna flera gånger under konflikten slår man dem en gång då man anser sig ha en bra chans att vinna konflikten. Den möjligheten avgörs av ett antal spelkort spelaren har på hand och lägger ut mot sin motpart som gör detsamma. Fokuset i konflikten ligger på att hela tiden berätta vad man gör och drämma kort i bordet för att få till en chans att avgöra konflikten. De egenskaper man valt kommer justera hur lätt eller svårt det blir beroende på tärningarnas utfall. Konfliktreglerna hanterar alla konflikter; fysiska, mentala, sociala och kan användas för hur stora uppskalade konflikter som helst. Från en duell till en strid med tiotusentals stjärnkryssare. Faktum är att ju större konflikt desto snabbare avslut!

Fordonsstrider

Ett system för fordonsstrider finns också. Det tvingar spelare att samarbeta under en tidspress och ställer krav på lyhördhet och beslutsförmåga.

Övrigt

Utöver dessa grundregler finns ett fåtal regler att tillämpa som att vara alert i en hotande situation som kräver att spelaren agerar på speciella sätt vid spelbordet till exempel. Då du behärskar de här få grundreglerna krävs inget mer.

Bild

Övrig information

Starchallenge är ett projekt som har löpt under 30 år:. Niklas började som entusiastisk 10 åring efter att ha snubblat på Drakar och Demoner och har fortsatt till dagens datum i sina försök att sttrömlinjeforma och finputsa spelet till perfektion.

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: