Mylinglogo

I skuggan av La Fronde

Bild

I skuggan av La Fronde är det första och enda tryckta tillbehöret till rollspelet En Garde! - andra reviderade utgåvan. Denna omfattande äventyrsmodul tar rollpersonerna med på en obehaglig, men spännande resa genom 1650-talets Europa. Det hela börjar med att de finner sig själva fängslade i ett otäckt underjordiskt fängelse där vakterna tiger som muren och deras medfångar kommer ifrån vitt skilda nationer. De har alltså inte någon möjlighet att lista ut vart i världen de befinner sig.

Europa upplever oroliga tider: i Frankrike pågår ett inbördeskrig, Tysk-romerska rikets befolkning lider fortfarande efter det trettioåriga kriget och i England har det skett en stadskupp och armén har tagit över makten. Kan rollpersonerna rymma från fängelset och vad väntar dem i världen utanför? Svaret på den frågan får du förhoppningsvis när du spelar "I skuggan av La Fronde".

Äventyret passar dem som gillar storslagna matinéfilmer och tycker om action och dramatik. Trots att Mindless Gaming har låtit tänja lite på verkligheten och ändrat lite på Frankrikes historia har de försökt hålla handlingen och beskrivningen av Europa så historiskt korrekt som möjligt.

Kampanjen passar bäst för 4-6 spelare och kan spelas med både nyskapade och erfarna rollpersoner.

Innehåll

I skuggan av La Fronde innehåller allt som behövs för att sysselsätta en spelgrupp under många speltillfällen. Detta inkluderar bland annat:


förutom själva äventyrskampanjen, som består av sju deläventyr, dessutom en sammanfattning av läget i Europa 1650-1653 samt två kartor: en över Europa och en över Paris.

  • En komplett äventyrskampanj bestående av sju deläventyr, där rollpersonerna försöker avslöja sin fiende och rädda Frankrike från värre kaos än den pågående fronden redan har bringat..
  • Ett antal äventyrsplatser som mycket väl kan användas för egna äventyr.
  • En sammanfattning av läget i Europa i början av 1650-talet.
  • Kartor över Paris, Europa och alla de viktiga platser som figurerar i kampanjen.
  • Råd och tips för att ge en bättre stämning.
  • Ett slut som mycket väl kan bädda för ännu större äventyr.

Observera att du behöver En Garde! andra reviderade utgåvan för att få full användning av denna modul. I nödfall kan det gå att använda sig av Kults regelsystem eller, om man är villig att konvertera en hel del, En Garde!, Skuggornas mästare eller En Garde! III.

Boken

Själva modulen är på 88 sidor i A4 med omslag i fyrfärg och svartvit inlaga. Boken har laminerad mjukpärm.

Övrig information

Begränsad support av En Garde!:s första och andra utgåva ges på vårt forum. Detta inkluderar I skuggan av La Fronde.

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: