Mylinglogo
BildBild

Mindless Gamings utgåva av En Garde! är en revidering av det smått klassiska svenska rollspelet En Garde!. Temat för rollspelet är vår egen historia under tidsperioden 1650-1750 och handlingen är förlagd till ett stormigt Europa som ständigt förändras när ländernas gränser flyttas och kartan ritas om efter konungars vilja. I spelet tar du rollen av en musketör, pirat, grevinna, upptäcktsresande eller annan passande intressant roll och ger dig ut på äventyr.

Spela historiskt korrekt eller enligt bästa matinéstil. Du avgör själv hur du vill utnyttja spelvärlden. Äventyr till spelet fokuserar främst på en kombination av intrigspel, detektivarbete och action.

Innehåll

I En Garde! Regelboken finner du mycket information om tidsperioden 1650-1750 samt alla regler som behövs för att kunna sätta igång att spela En Garde!, däribland:

  • Regler för hur man skapar en rollperson.
  • Regler för hjältedåd och hur man anväder hjältepoäng för att förändra världen enligt egna önskemål.
  • Regler för strid och andra spännande situationer.
  • Regler för sociala konflikter för dem som har svårt att rollspela sådana.
  • Detaljerad information om tidsperioden 1650-1750. Världskapitlet kan till och med användas som ren informationssamling av dem som är intresserade av tidsperioden.
  • Ett introduktionsäventyr.
  • Fyra exempelrollpersoner som bygger på de som användes av originalversionens skapare under deras speltestning på 80-talet.
  • Kort ordlista över vanliga begrepp under tidsperioden
  • Ett rollformulär för kopiering.

Förutom regelboken behöver du också papper och penna och minst en 20-sidig tärning samt gärna en 10-sidig sådan för att kunna spela En Garde!.

Boken

Själva boken är i A4-format med mjukpärm och limbindning. Omslaget är laminerat och har en relativt matt yta. Papperet använt till inlagan är ett tjockt 70 grams gulnat papper och själva inlagan är tryckt i svartvitt med gråskala.

Regler

Regelmotorn är väl beprövad och har även använts i Skuggornas mästare och Kult. Allt sköts med 10- och 20-sidiga tärningar. En rollperson är i grunden uppbyggd av bakgrundsinformation, åtta egenskapsvärden som symboliserar mentala och fysiska attribut samt kunskapsområden och hur bra denne är på dessa. Regelmotorn har också anpassats för att man lätt ska kunna bortse från de delar som an inte vill använda sig av.

Övrig information

Begränsad support av En Garde!:s första och andra utgåva ges på vårt forum.

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: