Mylinglogo

Skepp!

Bild

Skeppen som korsar världens hav är kolonialmakternas livsnerv. Allt från den livsviktiga handeln till upprätt­hållandet av överhögheten kan de tacka sina skepp och sjömän för. Haven är dock fyllda av faror: pirater roffar åt sig vad de kan, havens väsen vill dra ned sjömän i djupet, och vädret motarbetar lika ofta som det hjälper.

Skepp! är en regelmodul till En Garde! III och Pirater!. Den fokuserar på världens skepp och sjöfart, och hur man kan använda dem i sin egen kampanj.

Innehåll

Hela paketet innehåller följande komponenter:

 • Färghäftet Skepp!.
 • Två lösa skeppsformulär i färg. Dessa är specialgjorda för Skepp! och kan inte laddas ned från hemsidan, annat än om Skepp! köps som PDF. Samma formulär finns även i boken för kopiering.
 • En separat sprängskiss av ett större skepp med kort information om de olika utrymmena ombord.
 • Två tärningar från Q-Workshop.
 • En kortlek till för att underlätta hanteringen av sjöstrid.

Inkluderat i häftet är:

 • Regler för skepp, deras egenskaper och hur de kan anpassas och uppgraderas för att passa sin besättning.
 • Enkla regler för att bygga ett eget skepp och hålla det i trim. Ett stort antal skeppstyper från hela världen finns beskrivna, varav huvuddelen ej finns med i Pirater!.
 • Regler för besättning och viktiga befäl, samt deras betydelse vid allt från sjöstrid till vanliga resor och rekrytering.
 • En genomgång av handel, havens faror och mystiska väsen.
 • Samma lätta regler för sjöstrid som även återfinns i Pirater!. Dessutom följer enkla regler för större sjöslag också med.
 • Rikligt med färgillustrationer och siluettbilder på skeppen som presenteras i boken.

För att använda denna produkt behöver du En Garde! III eller Pirater!.

Bild

Skeppspaketet

Produkten säljs som ett paket bestående av Skepp!, några lösblad, skeppskortleken samt två tärningar (tiosidig och tjugosidig).

Häftet

Häftet har 44 sidor i US Trade-format (15 x 22,5 cm). Det finns endast i färgutgåva och som PDF. Vid köp av PDF medföljer ej extrablad, tärningar och kortlek. Kortleken kan dock köpas separat i PDF-format.

Tärningar

Bild

Med följer en tiosidig och en tjugosidig snidad tärning. De är skapade av Q-Workshop. De flesta av tärningarna är antingen svarta med gula siffror eller benvita med svarta siffror och grafik, även om ett fåtal paket innehåller röda, grå eller vita tärningar. Vilken färg som följer med paketet är slumpvis utvalt. Vid köp kan dock önskemål om ni vill ha svarta eller benvita tärningar göras, varvid vi gör vårt bästa för att se till att rätt färg skickas iväg.

Skeppskortleken

Bild

Denna kortlek är tänkt att användas som hjälpmedel vid sjöstrid. Den innehåller två uppsättningar manöverkort, kort för att markera avstånd, två skeppskort, instruktioner samt 13 kort med skeppsdata. Se skeppskortlekssidan för mer information om kortleken.

Kortleken kan köpas separat, både som PDF och i fysisk form.

Övrig information

Lite mer än hälften av informationen i Skepps! återfinns i Pirater!. Skeppshäftet är i gengäld ett rikt illustrerat häfte i färg som är mindre och behändigare än Pirater!. Den som har Pirater! redan kommer garanterat inte att bli besviken.

Skeppskortleken som följer med kom till nästan som en slump och finansierades till hälften via crowdfunding.

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: