Mylinglogo

Bilder till Skuggornas mästare

Nyhetsbild

MylingSpel tänker ge sig på att försöka få ut en ny och ganska lättviktig version av det gamla spelet Skuggornas mästare lagom till spelets 25-årsjubileum nästa år. För att detta ska vara möjligt behöver vi gratis bildmaterial och illustratörer som gärna arbetar enbart för att få se en nyutgåva av spelet. Vi kommer troligen inte att gå med någon vinst på det här projektet, utan gör det enbart för att det är en kul grej. Därför är det viktigt att illustrationerna inte heller kostar något.

Skuggornas mästare

Spelet gavs ut 1987 av Ragnarök speldesign och hade i grunden samma spelsystem som Kult och En Garde!. Spelet var inte allvarligt menat på något sätt och var fyllt av en ganska speciell sorts torr humor. Spelarna spelade ninjor, hemliga agenter, spioner och liknande, och kunde råka ut för allt från fientliga hemliga organisationer och skurkar med storhetsvansinne till utomjordingar och folktromonster.

Detta är ett koncept som kommer att behållas till den nya versionen, med ninjor och allt. Tidsperioden kommer dock att göras något mer flytande: från 70-tal till nutid istället för enbart åttiotal. Även regelsystemet kommer att bytas ut, från Kult-systemet till ett helt nyutvecklat system som fokuserar på en kombination av enkelhet och spelighet.

Naturligtvis kommer även allt bildmaterial att bytas ut, och det är den biten som vi behöver hjälp med.

Bilder sökes

Så vad hade vi då tänkt oss? Det är främst två saker. Först och främst behöver vi få hjälp av er. Har du gjort en bild som du tror passar i spelet? Tveka då inte att skicka in den till oss! Kommer bilden med i spelet får du ett exemplar av boken som tack. Vi behöver även illustratörer som gärna lägger ner energi på att göra ett flertal bilder, och då gärna gör det efter bildbeskrivning.

Motiv och stil

Bildstilen som ska användas är en en ganska stiliserad serietidningsstil. Bilderna ska vara i svart och vitt enbart, inga gråskalor. Sök gärna på bilder skapade av Mike Mignola för att se hur bilderna är tänkta att se ut. Bilder som inte följer stilen kommer inte med i spelet.

Förslag på motiv finns nedan. Vi accepterar dock det mesta som är är från rätt tidsperiod och som har med spelets tema att göra. Vi är glada för bilder både med och utan bakgrund.

>> Bilder på ninjor som gör olika saker. Exempelvis ninjor som slåss, ninjor som skjuter med AK47, ninjor som hackar sig in i ett datornätverk, ninjor som kör amerikansk chopper, ninjor som lönnmördar, ninjor som äter gröt eller ninjor som spränger ett hus.

>> Bilder på typisk agentteknologi och hur den används. Allt från specialgjorda pennor med inbyggd laser eller superdator till bilar med raketer. Tänk James Bond på steroider.

>> Spioner som gör saker. Klassiska spioner och sådant som de kan hitta på. Det blir nog mest sådant som hacking, smygande, smyglyssnande, möten på konstiga platser och kanske en och annan tortyrscen. De flesta spioner är sneaky till förbannelse och vill helst inte veta av något våld.

>> Fältagenter som gör saker. Här har vi motsvarigheten till James Bond. Teckna vad som helst som herr Bond skulle kunna tänkas hitta på. Tänk även på att en äkta agent oftast har kostym och solglasögon, annars är hon inte en riktig agent.

>> Sektmedlemmar eller medlemmar av hemlig organisation som gör saker. Tänk fanatiker, terrorister och medlemmar av organisationer som Illuminati, Tempelherrarna, Thugeekulten, påvens inkvisitionsagenter och Hitlerdyrkare med järnrör. Naturligtvis måste de göra något passande, exempelvis offra någon, mörda någon, dyrka någon skum gud, håller möte, jagar medlemmar av andra organisationer, jagar monster, bakar kakor, håller en invigningsceremoni, smyger omkring eller liknande.

>> Specialstyrkor och brottsbekämpare som gör det de är bra på. Allt från SWAT-styrkor och FBI till kustjägare och spetsnaz på uppdrag. Bilder på dem och vad de gör platsar alltid. Allt från tröstande av brottsoffer och förhör till prickskytte av maffiabusar och allmänt spejande.

>> Utomjordingar som gör saker. Utomjordingar och moderna utomjordingsmyter har en klar plats i spelet. Sådant som bortförande, komassakrering, gamla lämningar efter utomjordingar, tefat, utomjordisk teknologi som gör folk galna eller får teknologi att sluta fungera, tefat som jagas av stridsflyg, obduktion av utomjordingar, utomjordiska slaktarmaskiner som har släppts lösa på jorden är bara några exempel på sådant som kan avbildas. Tänk X-Files, Predatorfilmerna, rykten om bortföranden och vad vissa nötter tar för sanning när det gäller utomjordingar och deras göranden.

>> Monster och väsen som gör saker. Monster av olika slag platsar också alldeles utmärkt. Alla former av filmmonster och folktroväsen kan avbildas. Ta gärna med tomtar, demoner, troll, vampyrer, zombier, spöken, sjöodjur, bigfoot och liknande. Allt som är populärt historiskt sett och som ryktas om nuförtiden är perfekt. Ta gärna inspiration från Jason, Mike Meyers, zombiefilmer, Dracula, Resident Evil, varulvsfilmer och Sleepy Hollow.

>> Typiska skurkar som gör saker. Superskurkar och hantlangare måste finnas på bild. De är trots allt en stor del av spelet. Tänk skurkar á la James Bond blandat med allt från Star Wars till Indiana Jones. Hantlangarna kommer ofta i drivor, och dör i drivor och bör avbildas i grupp. De är dessutom ofta ganska lika varandra. Superskurken själv bör vara överdriven så det stör och ha utrustning eller utseende som verkligen får en att haja till. Skurkar bör finnas med i de flesta actionbilder.

>> Magiska prylar och gamla artefakter. Udda mystiska saker från en svunnen tid ställer alltid till saker för både hjältar och skurkar i filmer. Bilder på sådana artefakter, för sig eller som används eller studeras av en eller flera person, är alltid användbara. Tänk på att många artefakter är farliga och mycket väl kan ge katastrofala resultat vid användning. Bilder kan med andra ord mycket väl innehålla blod, portaler till andra dimensioner eller bara vanlig hederlig förintelse. Med artefakter menar vi bland annat sådana föremål som har huvudrollen i filmerna om Indiana Jones, de övernaturliga prylarna i Harry Potter och i Pirates of the Caribbean, The Golden Army i Hellboy och skåpet i böckerna om Narnia.

>> Utomjordisk teknologi. Skuggornas mästare m¨ste ha utomjordingar och deras prylar med. Bilder på tefat, butt probes, konstiga undersökningslabb, strålvapen, miniatyriserad teknologi, implantat, utrustning för att massakrera kor på ett väldigt exakt sätt, spårsändare, informationsutrustning, tankeläsarhjälmar, foliehattar och liknande. Bilderna kan vara på enbart prylen, eller när den används i en större scen.

>> Vardagsföremål och vardagsscener. Eftersom en del av tanken med rollpersonerna är att de ska ha någon form av normalt liv vid sidan av sitt osannolika jobb är det bra att även ha bilder på vardagsprylar och situatioer. Sportbilar och lyxliv såväl som rednecks och slum är perfekt och oftast roligare än medelsvenssonliv. Medelklass går dock också bra att avbilda. Allt från scener, vyer och landskap till enstaka prylar fungerar. I scener är det oftast bra att sätta in något som inte riktigt hör hemma, exempelvis en rollperson i arbetskläder. En ninja eller man in black som sitter i soffan och glor på barnprogram tillsammans med sin fyraåriga dotter fungerar lika bra som en utomjording som sitter i en bubbelpool och blir uppvaktad av nakna män och kvinnor.

>> Actionscener och explosioner. Eftersom Skuggornas mästare är tänkt att ha mycket action och är tänkt att spelas som någon form av actionkomedi måste de finnas action i många av bilderna. Explosioner, biljakter, parkour, kampkonst, svärdsstrid, eldstrider, helikopterattacker, rasande elefanter och monster som går bärsärk på marknader, tanks mitt i en stad, krockande lyxkryssare, exploderande ubåtar, atomexplosioner, hästhoppning, FBI-agenter som jagar ett muterat monster på tandemcykel och superspioner som försöker få sina barn att äta grönsaker är bara några exempel på vad som kan läggas in.

>> Blod och ond bråd död. Splatter kan vara riktigt skoj. Masslakt, blod och kroppsdelar är inget att hålla inne på. Bilder inspirerade av Brain Dead, slasher-filmer och splatterfilmer är bara trevligt, men se till att de har glimten i ögat och i alla fall lite humor.

>> Onödig nakenhet av män och kvinnor. Vi tycker om buskar, rumpor och bröst. Det gör därmed inget om den manlige muskebyggaren står och tränar helt naken, eller att cheerleadern som extraknäcker som monsterslaktare råkar tappa sin topp.

>> Mystiska eller farliga platser. Ett äventyrsspel som parodiserar allt vad modern film och kultur heter måste naturligtvis ha bilder på en och annan skum plats eller byggnad. Förlägg gärna händelser beskrivna ovan i eller vid en sådan plats. Exempel är Angkor Vat, El Dorado, en flertusenårig begravd bas konstruerad av utomjordingar, lämningar efter Atlantis, Petra (allt händer i Petra som alla som har sett en film vet), vraket av en gammal skattgaleon eller oljetanker, ett krashat rymdskepp, Noas ark eller liknande.

>> Kombinationer av ovanstående saker. Blanda gärna hejdlöst bland förslagen ovan. Ju mer osannolikt desto bättre.

Vi har i övrigt inget emot gammalt material som folk har gjort tidigare för skoj skull. Bara skicka in det också. Bilder och intresseanmälningar skickas till: info@mylingspel.se

2012-11-23 - Läst 6093 gånger

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: