Mylinglogo

Bästa rollspel och konstruktör

Nyhetsbild

Det är nu dags att kora årets bästa rollspel, supplement, rollspelskonstruktör, illustratör och dylikt. Dels kör Fenix sin årliga tävling och dels kör Boningen sin omröstning för att dela ut guldgnomen till de som förtjänar den.

Vi på MylingSpel har under 2013 gjort en hel del, även om mycket av det består av förarbete inför vad som ska komma ut i år.

Fenix tävling

Vi har två produkter som är med i tävlingen. För bästa spel, Skuggornas mästare, och för bästa supplement, Noas sista drag.

Med tanke på mängden arbete och kärlek som har dumpats i dessa två produkter och efter alla översvallande kommentarer vill vi gärna tro att båda förtjänar att vinna sin klass. Faktum är att vi skulle bli så glada om Skuggornas mästare vann att vi skulle låsa upp ett extra bonusmål för crowdfundingen av supplementen till spelet. Som en liten bonus kan den som röstar dessutom vinna en prenumeration av Fenix. Så gå gärna och rösta: http://www.speltidningen.se/tavling_basta_spel13.html

Skuggornas mästare

Skuggornas mästare är ett agentspel med både utomjordingar och mytiska inslag. Tänk James Bond eller X-Files möter XCOM, Cthulhu och Narnia. Versionen som kom ut 2013 är jubileumsversionen av originalet från 1988. Mer info finns här (och länkar till recensioner och intervjuer om spelet finns längst ner på sidan): http://igg.me/at/sm25

Noas sista drag

Noas sista drag är en hel kampanjmodul till Bortom. Robert påbörjade arbetet runt 2001 och blev färdg precis i början av 2013. Kampanjen fokuserar på ett gäng nyrekryterade Faith-agenter som under berättelsens gång dras in i en konflikt av bibliska proportioner. Undan för undan börjar de förstå vad som försiggår bakom kulisserna.

Guldgnomen

"För tredje året är det dags att dela ut guldgnomen, utmärkelsen för förtjänstfulla insatser inom rollspelshobbyn och närliggande nördkultur. Till skillnad från andra ?årets bästa?-utmärkelser är syftet med Guldgnomen att belöna personerna bakom produkten ? de outtröttliga själar som under det gångna året tagit av sin tid och sin ork för att göra vår hobby så bra som möjligt."

Ett fåtal personer har nominerats i varje klass och man kan dessutom nominera egna personer. Vi har den här gången två personer som vi tycker har utmärkt sig under 2013, nämligen Tina Engström och Robert Jonsson.

Gå därför gärna in på Boningen och gör vad ni vill av följande (helst alla, eftersom det skulle göra Tina och Robert glada):

1. Klicka i Tina vid "Årets svenska rollspelskonstruktör 2013".
2. Klicka i "Annat" vid "Årets svenska rollspelsillustratör 2013" och fyll i Tina Engström i textfältet som dyker upp. Titta gärna in på http://asynja.deviantart.com/gallery/ och se vad hon har lyckats göra i år.
3. Klicka i "Annat" vid "Årets svenska rollspelskommunikatör 2013" och fyll i Robert Jonsson i textfätet som dyker upp (han förtjänar det faktiskt).
4. Skriv Skuggornas mästare under "Årets svenska rollspel 2013".

Så kom och rösta på dem och vårt senaste spel, Skuggornas mästare: http://www.boningen.org/archives/uncategorized/guldgnomen-omrostning

Tina Engström

När det gäller författande och design har Tina under 2013 gjort Skuggornas mästare och Stuntkortleken till samma spel. Hon redigerat och satt Ad maiorem Dei gloriam efter Jörgen Åkerklints manus och Noas sista drag efter Roberts manus. Hon har även fipplat en del med Skuggor över Europa, Dårarnas ö, brädspelet Privateers! och Skuggornas väsen.

När det gäller illustrerande har hon gjort drygt 40 bilder till Skuggornas mästare, illustrerat 54 kort till Stuntkortleken, gjort lite till Privateers! samt målat omslaget till Ad maiorem Dei Gloriam och Skuggornas mästare.

Hennes galleri hittas på http://asynja.deviantart.com/gallery/ och intervjuer med henne hittas på http://www.boningen.org/archives/rollspel/spelkonstruktion-med-tina-engstrom och på http://spelarollspel.se/post/69581238666/halla-dar-tina-engstrom-som-haller-pa-att-ge-ut.

Robert Jonsson

Robert har suttit med Leviathan största delen av 2013. Spelet är dock inte ute än, så väldigt få vet hur mycket arbete han har lagt ned på det. Något som har synts desto mer är hans kommunicerande om spel och rollspel. Han medverkar i ett par podcasts, bland annat Bortom: Bortom, och har ett par egna bloggar plus skriver för ett par bloggar till. Han har dessutom varit aktiv på ett antal olika sociala media.

2014-02-16 - Läst 6618 gånger

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: