Mylinglogo

MylingSpels 2013

Nyhetsbild

2013

I slutet av 2012 kom vi fram till att Skuggornas mästare behövde hyllas med en jubileumsutgåva i slutet av 2013. Arbetet med spelet kom sedan igång på allvar i början av 2013. Samtidigt arbetade Robert, Jörgen och Tina för fullt med att få färdigt Noas sista drag lagom till GothCon. Och mitt i stressen behövde dessutom GothConäventyret till En Garde! III fixas och tryckas i liten upplaga.

Allt gick som tur var som det var tänkt. Äventyret Ad maiorem Dei gloriam blev färdigt och tryckt i runt 15 exemplar (vi tror att vi har två exemplar kvar här). Noas sista drag, Robert Jonssons tolvårsprojekt som dessutom ledde till att Bortom skapades, kom ut till påsk.

Resten av året har det mest arbetats på Skuggornas mästare, stuntkortleken till Skuggornas mästare, Leviathan, Skuggor över Europa till En Garde! III, Starchallenge samt Dårarnas ö till En Garde! III. I slutet av året kom sedan slutligen Skuggornas mästare och stuntkortleken tillbaka från tryckeriet och finns nu i butik.

Vi har under året genomfört tre lyckade crowdfundingprojekt för att finansiera tre olika nya rollspel. Först ut var Skuggornas mästare, i höstas var det Leviathans tur och just nu pågår fortfarande crowdfundingen av Starchallenge. I och med att vi är ett litet företag som ger ut nischprodukter var detta i stort sett enda chansen att få ut spelen, och i och med att alla tre projekt har dragit in mer pengar än vad som krävdes har vi kunnat göra mer än vad vi annars hade fått hålla till godo med. Så ett stort tack till alla som har hjälpt till.

Allt har dock inte gått helt som det var tänkt under året. Tanken var att Gaias hjärta, Skuggor över Europa och En hertiginnas liv och lustar skulle ha kommit ut under året. Tyvärr har de blivit försenade på grund av att Skuggornas mästare och Leviathan har varit viktigare att få ut i tid. Gaias hjärta kommer antagligen att läggas in i nästa utgåva av Bortom, medan de två äventyren till En Garde! III skjuts på framtiden.

2014

Under året har planer även gjorts för crowdfunding av diverse framtida projekt. Först och främst har vi förberett finansieringsprojektet för en hel produktlinje till Skuggornas mästare. Detta dels för att vi inte har råd att finansiera allt som vi har planerat själva och dels för att vi har förälskat oss lite i spelet under dess utveckling. Crowdfundingen ska gå igång i mitten av januari.

En förhandstitt finns här: http://www.indiegogo.com/project/preview/0908b4b0

Nästa projekt är att försöka få in pengar för inköp av bilder till Legend, samt tryck av spelet. Detta kommer troligen att köras igång till sommaren.

Slutligen är det dags för finansiering av vårt brädspel, nu kallat Privateers!. Detta för att det måste översättas till engelska för att kunna sälja i de volymer som vi måste få ut det i. Det är ett stort spel med 400 kort, modulär spelplan, högvis av brickor och en bunt plastfigurer, vilket också gör att vi måste få in runt en halv till en miljon kronor för att kunna få ut det i tryck. Vi hoppas att det går, för det har under utvecklingen visat sig att spelet både är riktigt roligt och dessuto omtyckt av speltestare. Det är också en fördel att det finns väldigt få kooperativa piratspel med äventyrstema.

När det gäller nya släpp ska Leviathan och Starchallenge ut till GothCon. Med lite tur kommer även Dårarnas ö, Skuggornas väsen (monsterboken till Skuggornas mästare), samt Skuggornas gömmor till GothCon.

Under resten av året får vi se vad som kommer ut. Som vanligt försöker vi undvika fasta deadlines eftersom det alltid är svårt att hålla dem när man har spelutveckling som hobby eller bisyssla. Men med lite tur kommer i varje fall Skuggornas sällskap, Skuggornas färdmedel, Skuggoperationer, En dag som alla andra, Polaris, Jerichos murar, En hertiginnas liv och lustar och Skuggor över Europa ut. Det finns även en liten chans att Legend kommer i slutet av året, men vi anar att det kommer att dröja till 2015.

Avslutningsvis

Crowdfundingen av Starchallenge är nu inne på sin sista vecka. Kom gärna och hjälp till och lås upp olika bonusmål på olika sätt. De blir upplåsta genom att fler gillar MylingSpels facebooksida, genom att fler hjälper till med finansieringen och naturligtvis genom att vi får in mer pengar.

En intervju av författaren hitas här: http://spelarollspel.se/post/70278063852/halla-dar-niklas-gerholm-som-arbetat-med-starchallenge

Crowdfundingsidan finns här: http://www.indiegogo.com/projects/starchallenge

2013-12-31 - Läst 6410 gånger

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: