Mylinglogo

Fenix, rollspel och Myling

Nya Fenix (nr 5 - 2010) har just släppts. Numret fokuserar denna gång på rollspelsmarknaden och innehåller bland annat intervjuer med de flesta av Sveriges spelskapare och många butiker. Har du minsta intresse för rollspel bör du med andra ord köpa den! Om inte annat för att få reda på framtidsplaner och hur du kan hjälpa till att få rollspelsmarknaden på fötter igen.

Det som Gillbingarna drog igång till det här numret i kombination med en numera ökänd artikel i Sveroks Signaler verkar till och med ha gjort att många har börjat reagera, vilket vi tycker om. De enda som inte riktigt verkar agera eller ens bry sig är dock tyvärr just Sverok. Lite synd med tanke på att de är de enda som faktiskt har lite ekonomisk tyngd att påverkar omvärlden med. De kan dock påverkas, genom förslag, debatter och inskickade motioner till deras nästa årsmöte.

Seså, iväg och köp tidningen nu då!

Tyvärr kom inte riktigt allt som vi hade skickat in med i tidningen. Vi går därmed igenom lite av det här, plus en hel del annat. (Det som inte kom med i tidningen kommer dock att presenteras på Fenix hemsida inom kort.)

Först och främst framkom det inte ordentligt att vi verkligen behöver hjälp med speltest av våra spel, och då i första hand av Starchallenge. Vill du och din spelgrupp speltesta detta svenska space opera-spel blir vi jätteglada om ni kontaktar oss. Kom dock ihåg att vi förväntar oss ett visst mått av konstruktiv feedback inom rimlig tid, om du är intresserad. Kontakt för detta sker lämpligen via forumet, info@mylingspel.se eller niklas@mylingspel.se

På tal om Starchallenge så är det även möjligt at ansöka om tillgång till utvecklingsforumet för spelet. Vill du vara med och diskutera spelet, reglerna, världen eller annat är det med andra ord fritt fram.

När det gäller speltest av En Garde! III är snart tiden slut. Deadline för att lämna in frågeformuläret från förhandsutgåvan är nu på torsdag (30 september). Även om ni som har köpt spelet inte bryr er så mycket om rabatten ni får vid inlämnandet av formuläret uppskattar vi enormt om ni ändå lämnar in den eller ger oss någon form av feedback. Som det ser ut nu har vi endast fått några få kommenterar (jag älskar verkligen reglerna för att konstruera en rollperson, bakgrundsinformationen om Frankrike är riktigt trevlig men vad ska man egentligen göra i spelet, reglerna för sociala konflikter är väldigt bra, och några få kommentarer till), och får vi inte in någon mer feedback kommer vi att tro att spelet är perfekt.

En Garde! III Förhandsutgåvan finns som sagt inte att köpa på Lulu nu längre, det går bara att köpa den direkt från oss till reducerat pris. Den slutgiltiga produkten kommer att gå i tryck om två veckor och komma ut i handeln i början av december. Vill du hjälpa oss få ihop pengar till att trycka fler böcker får ni gärna lämna en donation. ;)

Det stod även i Fenix att äventyret Hjärtefrost skulle vara släppt vid det här laget. Tyvärr kom en annan sak emellan, vilket har gjort att äventyret ännu inte har ett omslag. Illustratören, Tina Engström, fick nämligen ett panikprojekt på halsen och var tvungen att måla en spelledarskärm åt Sverok istället för att göra klart Hjärtefrost. Äventyret kommer dock ut innan jul, så mycket kan vi lova.

Som ni säkert har sett vid det här laget lyckades vi dock få ut ett spelarhäfte till En Garde! III. I och med att inga nya illustrationer behövdes och all text togs från regelboken gick det snabbt. Korrekturexemplaren vi har fått från Lulu se väldigt bra ut och vi tror att häftet blir ett bra hjälpmedel för vilken spelare som helst.

I övrigt behöver vi fortfarande hjälp med det mesta, och kan som vanligt inte ge speciellt mycket i gengäld. Detta gäller bland annat det kommande GothCon. Dels ska vi ha en butiksplats där, vilken redan är bokad. Men vi skulle gärna även arrangera En Garde! III. Tyvärr har vi ingen inblandad i spelet som är så haj på det här med GothCon, eller som skulle klara av pressen att hålla i ett stort arrangemang själv. Vi skulle därmed behöva en medarrangör som kan visa oss rätt i konventsdjungeln, och som dessutom kan bidra med ett konventsäventyr. Äventyret skulle i sådana fall pimpas ordentligt och tryckas upp inför konventet, och sedan säljas efteråt plus kanske till och med vara tillgängligt i begränsad form från vår hemsida. Är du intresserad av att vara vår räddare i nöden är det bara att skrika på oss (kontakt via info@mylingspel.se). En belöning i form av ett produktpaket utlovas.

På tal om äventyr gäller fortfarande erbjudandet att vi ger bort en En Garde! III förhandsutgåva i utbyte mot ett komplett äventyr (med eller utan spelvärden). Ett riktigt bra äventyr kan vi till och med belöna med en av de två existerande En Garde! III som finns i färg.

Slutligen behöver som vanligt illustratörer, helst sådana som går med på lika lite lön som Tina Engström, med andra ord ingen alls. Någon som är riktigt duktig och pålitlig och som har svårt att tänka sig att arbeta gratis kan dock få en liten summa per vanlig bild, eller en något större summa för ett omslag.

2010-09-27 - Läst 6414 gånger

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: