Mylinglogo

Rea, CalCon, och allmän status

Nyhetsbild

Vi har haft mellandagsrea nu. Egentligen skulle den ha slutat idag, men på grund av internetproblem och hälsoproblem har vi beslutat att förlänga den till och med 31 januari. Så kom och fynda! 25% rabatt på allt utom Massive Darkness! Detta inkluderar våra sista Numenera-böcker, Zombie Cinema, Adventure Fantasy Game, Saga 2, Fantasy! 3.0, Action! Reloaded, Svenska Kulter, liksom det senaste till En Garde! III, Leviathan, och Skuggornas mästare.

CalCon

Tanken är att vi ska dyka upp på CalCon även i år. Vi kör samma 25% rea där som vi gör nu och kommer sannolikt att ta med några brädspel och sätta upp för dem som vill spela. Förutom vårt Privateers! funderar vi på att ta med Massive Darkness, Zombicide: Black Plague, Svarta Korpen, och/eller Wings of Glory.

MylingSpel

Vi sitter och fipplar ihop våra saker i sakta mak. Men! Legend håller äntligen på att närma sig färdigt! Robert kommer sannolikt att bli färdig med en till två böcker till Leviathan i år och en av dessa, Svart Svan, ser ut att släppas på GothCon. Tillbehören till Skuggornas mästare, nya Pirater!, samt det sista till En Garde! III har fördröjts de senaste två åren på grund av allvarliga hälsoproblem (se nedan). Tanken är dock att det ska bli färdigt förr eller senare, men vill du hjälpa till med bilder, redigering, texter, projektledning, pengar eller stora beställningar, kartor, eller 3D-skulpturer för att påskynda arbetet och avlasta Tina tar vi gärna emot hjälpen.

Eftersom alla gör det här på sin fritid kan vi dock inte ge några exakta datum.

Tinas hälsa och hennes projekt

Det är Tina och Robert som har stått för huvuddelen av det som MylingSpel har släppt. När det gäller Tina har rollspelen och Privateers! varit hennes hobby och egenterapi sedan många år tillbaka, plus att det har gjort henne glad att ge andra lite underhållning och glädje. Det första som MylingSpel gav ut var dessutom Tinas En Garde! III, vilket släpptes 2010 efter tre års pill. Spelet vann sedan Årets spel i Fenix och recenserades av Åsa Roos, som gav det 16/20 i betyg. Hon har sedan givit ut en del eget, men har också hjälpt till med delar av andras projekt.

Som vi antar att många vet vid det här laget mår Tina dock riktigt dåligt numera och fungerar inte 90 % av tiden. Hon föddes med Ehlers-Danlos och dysautonomi och fick myalgisk encefalomyelit med fibromyalgi för drygt tio år sedan. Det var dock först för några månader sedan som hon fick ME-diagnosen, men då det är en sådan sjukdom som måste identifieras snabbt för att minimera skadan den kan göra är hon nu rätt dålig. Hon är oftast bunden till hemmet och ett mörkt ljudisolerat rum med svår värk, brännande hud, svåra nervsmärtor, svaghet, illamående, magproblem, hjärndimma och överkänslighet mot allt från de flesta maträtter till ljud och dofter.

Det tragiska i allt det här är bristen på vård och till och med den raka motsats till vård som vissa läkare envisas med att ge. Vi börjar bli rätt övertygade om att svensk sjukvård är bland den sämsta inom EU. Å andra sidan är Tina nu en rätt duktig diagnostiker och specialist på systemsjukdomar efter all medicin som hon har tvingats läsa för att hjälpa sig själv, så något gott har det fört med sig.

Att Tina inte kan ta sig någonstans utan att bli rejält dålig har även gjort att vi är helt isolerade. Svåra sjukdomar som påverkar energinivåerna och möjligheterna att kommunicera och resa gör tyvärr att vänner och bekanta oftast försvinner, och att vi har flyttat till Kalmar har inte riktigt hjälpt. Så vi tar gärna emot besök av spelsugna, gärna brädspelare som tycker om coop-spel då rollspel är svårt för Tina att orka med. Men vi testspelar gärna våra kommande rollspelsprodukter också när så är möjligt.

För att minska risken för ytterligare försämringar har vi blivit tvungna att se över vad vi åtar oss och gör med företaget. Det innebär att vi inte kommer att ta på oss någon mer distribution av andra företags spel och kommer att minimera antalet projekt som Tina aktivt deltar i som inte är hennes egna.

Vi kommer dock att försöka få ut Tinas projekt förr eller senare. Risken är dock att de blir mer försenade än vad vi någonsin hade kunnat förutse, trots att skapandet är det som håller Tina flytande. Är det någon som vill hjälpa oss få ut dem snabbare tar vi dock emot den hjälpen med glädje. Då sjukvård och hjälpmedel och mediciner tar så stor andel av våra inkomster har vi emellertid inga möjligheter att anställa någon eller betala frilansare så länge som vi inte specifikt planerar att hyra någons tjänster för enstaka saker. Vi har nytta av illustratörer som klarar antingen En Garde!-stilen eller Skuggornas mästare-stilen, 3D-skulptörer som kan skapa monster eller skepp efter ritning, kartritare som kan piffa upp slarviga gamla kartor, projektledning och samordning då Tina inte orkar sköta kontakten med fler än några få personer, skribenter som vill skriva till Pirater! eller Skuggornas mästare, samt redaktörer som inte är rädda för att klippa sönder, konvertera och lägga till material till gamla texter. Eller om någon vacker ängel vill dumpa en bunt sedlar i vår brevlåda så att vi kan hyra in exakt den hjälp som behövs för att snabba på projekten och underlätta Tinas skapande (vi vet, vi vet, önsketänkande, men det skadar inte att önska).

Bland den bästa hjälpen vi kan få är dock om ni köper våra produkter och spelar dem, samt säger till era vänner om rean och vad det nu än är som ni vill dela med er av från det vi har skrivit.

2018-01-07 - Läst 6626 gånger

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: